Meest gestelde vragen

Mocht je vraag er niet tussen staan dan kun je ons altijd contact met ons opnemen

Hoe bedoel je “nooit meer kaal”?

Doormiddel van een permanente make-up machine is dit nu mogelijk. Ben je kaal? Dan hoor jij je haren die je nog hebt goed kort te houden voor de behandeling & na de behandeling. Zijn je haren goed kortgeschoren dan kijkt de stoppel dokter naar de kleur en de hoeveelheid haarstoppels die jij nog hebt. Vanuit daar maakt de stoppel dokter keuze hoeveel stoppels jij nodig hebt. Maar uiteraard niet alleen naar de stoppels ook naar de kleur die er dan vrijkomt.

Heb je lang haar en wil jij van je topic (kleur poeder) af. Dan is dit ook de perfecte oplossing voor jou. Je hoeft je haren niet kort te scheren. De stoppel dokter maakt tussen de lange haren de stoppels op je hoofdhuid. Zo lijkt het alsof jij haarstoppels hebt gekregen. Het groeit natuurlijk niet want het is pigment die wij onder je lederhuid aanbrengen.

Boek nu je gratis je intakegesprek. 

Hoe werkt de behandeling?

De permanente make-up (PMU) machine heeft een klein naaldje, met nadruk 'je' want het is een mhp naald. Wat betekend mhp vraag jij je nu af mhp is de afkorting van 'micro hair pigmentation’. Daar komt de micro naald vandaan. De naald komt samen met het pigment net in jouw dermis. Wat is dermis? Dit is de lederhuid, die zit net onder je eerste huid. Dit is ook het verschil tussen tatoeëerders en pmu artiesten. Wij gaan minder diep. Tot slot gaat het naaldje dus in je dermis en laat pigment achter. Dit lijkt dus precies op een haarstoppel en is niet van echt te onderscheiden. Zo lijkt het dus dat jij volle bos stoppels hebt. Maar let op! Het groeit niet. Dit gaat helaas niet in een keer, hiervoor moet je vaker terugkomen. Dit noemen we sessies, lees hieronder meer over hoeveel sessies jij nodig hebt.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Je hebt altijd minstens drie sessies nodig. Ook al is het een klein kruintje dan heb je alsnog altijd drie sessies nodig. Dit kan uitlopen tot zes sessies.  Maar dat maakt niet uit want bij ons betaal je een vast bedrag en niet per sessie. Dit doen wij om zo eerlijk mogelijk samen te werken met de klant.

Hoe zien de sessies eruit?

De eerste sessie is meer zoeken naar moedervlekken. Want moedervlekken zijn non-actieve kankercellen deze wil je natuurlijk niet activeren. Daarna tekenen wij met een speciaal huid-potlood de lijnen voor. Zo beslissen wij samen hoe hoog/laag de haarlijn gaat komen. Doordat de Stoppel Dokter ruim twaalf jaar ervaring heeft als barbier is het voor hem een gemakkelijk taak om de juiste haarlijn te creëren die past bij jou. De haarlijn kunnen we per sessie aanpassen. Zo kun je altijd aangeven of de haarlijn strakker of misschien lager moet. Maar let op! Als de haarlijn eenmaal staat, dan kan die niet meer weg. Daarom zijn wij hier erg voorzichtig mee. Stoppel voor stoppel en elke sessie kijken we dit weer na. Heb jij lang haar, dan blijven we binnen je eigen haargrens, dus speelt dit geen rol.

Hoe ziet de eerste sessie eruit?
Bij de eerste sessie wordt de haardichtheid nog niet vol gestoppeld, maar worden er egale stoppels met gaten ertussen aangebracht. Door deze techniek komen wij er na 4 weken achter hoe het pigment op uw huid reageert.

Hoe ziet de tweede sessie eruit?
Bij de tweede sessie kijken we naar hoe de eerste sessie heeft uitgepakt. Vanuit daar vullen we de gaten op en wordt er aandachtig aan de details gewerkt. We zijn nu dus al erg ver. 

Hoe ziet de derde sessie eruit?
Bij de derde sessie vullen we de rest op, kijken we aandachtig naar de details en bepalen wij of je nog een sessie nodig hebt.

Zijn jullie ervaren?

Destoppeldokter.nl weet waar hij mee bezig is! Door het behalen van een certificaat, een goedgekeurde werkwijze en hygiëne van de GGD zijn wij professioneel en hygiënisch bezig.

Vraag voor de zekerheid altijd eindresultaat van de behandelaar. Zo ben je er ten eerste zeker van dat de behandelaar het kan. Daarnaast weet je ook zeker dat het getoonde beeldmateriaal niet van andere klinieken overgenomen is. Let er ook altijd op of de behandelruimte schoon is en of er voldoende licht aanwezig is. Zo kun jij goed inschatten of je bij de juiste behandelaar bent. 

Lijkt het natuurlijk?

Jazeker! Het oogt natuurlijk. Vertrouw in het vakmanschap van jouw behandelaar. Wij raden altijd aan om zo dicht mogelijk bij je eigen stoppel kleur te blijven en de juiste hoeveel stoppels te stoppelen. Echter is het wel zo, dat wanneer je een lage of te strakke haarlijn wilt het minder natuurlijk kan gaan ogen. Maar het gaat er uiteindelijk om wat jouw wensen zijn. Door onze kennis proberen we jou binnen al je wensen het beste advies te geven en alle keuzes voor te leggen om tot het beste en gewenste resultaat te komen.

Wat voor keuzes zijn er?

Er is veel keuze. Zo kan je voor een strak Dominicaans uiterlijk gaan met een strakke haarlijn. Je kan er ook voor kiezen om voor een gebroken haarlijn te gaan. Hierdoor creëer je een zo natuurlijk mogelijk effect. De lijnen in een hoek of meer rondingen kan allemaal op uw keuze worden aangepast.

Uiteraard geeft de Stoppel Dokter het juiste en passende advies. Door 12 jaar ervaring in het barbiers vak heeft de Stoppel Dokter daar een goed oog voor. Je kan dus wel zeggen; Een echte vakman op het gebied van haarcontouren. Je kan per sessie je haarlijn aanpassen, maak je hier dus niet druk om. Houd er wel rekening mee, dat wanneer de stoppels eenmaal staan ze niet meer verwijdert kunnen worden. 

Groeit MPH | SMP ook?

Nee, helaas niet. MHP / SMP groeit niet, want het is een pigment. In principe is het dus alleen een kleur die is aangebracht op je hoofdhuid. Wij noemen het ook wel een schaduw creëren. Daarom is het belangrijk om je hoofd nog wel om de dag kaal te scheren. Hiermee krijg je het beste resultaat. Als de pigmentatie binnen je haarlijn valt, dan hoef je niet kaal te gaan. De SMP heeft dan meer de functie om haardichtheid te creëren.

Ik heb lang haar kan dat?

Ja, dat kan. Echter blijven dan wel binnen jouw haargrens. Door binnen je haargrens te blijven, oogt het dus alsof je een volle bos haren hebt. Misschien heb je wel eens een gekleurde haarpoeder of haarspray in je haar gedaan. Deze look is vergelijkbaar met resultaat van pigmentatie. Alleen blijft pigmentatie voor een goede twee à vier jaar zitten. Daarna vervaagt het met 20/30%. Dit ligt er ook per persoon aan. 

Ik ben een vrouw met lang haar kan ik ook de mhp-behandeling nemen?

Ja, tuurlijk kan dit. Er zijn zelfs meer vrouwen dan mannen die voor deze oplossing kiezen. Vooral bij inhammen.

FUE en Mhp?

Steeds meer mensen kiezen de MHP-behandeling boven een haartransplantatie (FUE). Maar ook zien we dat de combinatie vaak voorkomt.

Door een haartransplantatie is de dichtheid bijna nooit naar wens te behalen. In plaats van kleursprays en poeder te gebruiken is MHP de beste oplossing. MHP is niet zo dekkend als de topic. Dit komt omdat de topic je hele hoofdhuid bedekt. Met de stoppels laten wij er ruimte tussen, dit ziet er een stuk natuurlijker uit. Ben jij meer dan 35% kaal, dan raden wij FUE af. Dit omdat je dan eigenlijk al te kaal bent voor een haartransplantatie. Wij hebben dan de perfecte oplossing, dus maak je geen zorgen.

Hoelang blijft het zitten?

Het is permanent, dus voor altijd. Maar het vergaat wel na twee à vier jaar. Na vier jaar wordt de pigmentatie lichter van kleur en worden de stoppels kleiner. De meeste personen kiezen ervoor om na twee jaar terug te komen voor een touche up. Dit is alleen maar een voordeel, want wanneer je ouders wordt kleurt het ook mooi mee.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor een touch up?

Wat betekend touch up eigenlijk? Dat betekent simpelweg wat stoppels bijzetten die in de loop van de tijd vervaagd zijn. Het ligt aan jou hoe snel je weer terugkomt om bij te stippelen.

Hou jij van de zon? Dan vervagen de stoppels natuurlijk wat eerder. Wat is wat eerder, hoor ik je denken? Ook dit verschilt heel erg per persoon. Zo komt de één naar ander halfjaar terug en de ander naar drie jaar terug voor een touche up.

Ga je goed om met je pigmentatie, dan is een touche up pas nodig na vier jaar. Dit is allemaal erg persoonsgeboden, dus wij kunnen je hier niet exact antwoord op geven.

Wat kost een behandeling?

Het opvullen van de kruin door je haren heen kost ongeveer €600,- euro. Dit ligt overigens wel aan de openheid van je kruin. Is je kruin echt aan het openen dan komen er sessies bij.

Ben je kaal, maar heb je aan de zijkanten nog haren, dan komen de kosten rond de €995,- euro tot €1800,- euro uit. Dit is beter te bepalen door de stoppel dokter tijdens het intakegesprek.

Heb je lang haar en wil je je haardichtheid voor stoppel, dan zit je met de kosten rond de €995,- euro tot €1800,- euro. Ook dit is erg persoonsgebonden en wordt bepaalde door middel van een intakegesprek.

Boek hier je gratis intakegesprek.

Ik heb spijt en wil van mijn smp af
kan dit?

Ja, dit kan door middel van een laserbehandeling. Wij hebben zelf geen laser-machine, omdat wij ervan uit gaan dat jij tevreden en met het gewenste resultaat de deur uitloopt. Wel werken wij samen met een laserkliniek die jou hier verder mee kan helpen.

Doet de behandeling pijn?

De klanten geven de behandeling qua pijn een 4/10. Hierbij is 1 bijna geen pijn en 10 heel veel pijn. Als je een hoge pijngrens hebt, wordt er aangeraden om twee uur voor de behandeling paracetamols te gebruiken.

Let op: andere pijnstillers die effect zouden kunnen hebben op de behandeling wordt afgekeurd. Denk aan bijvoorbeeld: bloedverdunners etc.

Is plaatselijk verdoving crème tijdens de behandeling mogelijk?

Ja, echter hebben wij zelf geen certificaat of vergunning voor het segment verdoving. Je kunt dit wel zelf aanschaffen bij een apotheek. Je kunt dit zonder recept krijgen. Smeer het anderhalf uur van tevoren op en dek dan je hoofd met folie erover af en daarvoor een pet of muts. Dit voor een goede, warme temperatuur.

Lidocaïne zorgt ervoor dat je hoofdhuid voor twee uur lang 30% meer is verdoofd. Maar echter raden wij dit af i.v.m. dat het pigment niet goed pakt met verdovingsmiddel. 

Ik heb littekens kunnen we dat ook camoufleren?

Ja, dit is te bespreken met de stoppel dokter. Let wel op: sommige littekens reageren er beter op dan de andere. Niet alles is een litteken, als er geen haar meer groeit. Dit soort plekken kunnen ook te maken hebben met stress. Check dus goed of het echt een litteken is. Mocht dit namelijk geen litteken zijn, dan creëer je een donkere plek als je haar naar een bepaalde periode wel weer groeit.

Laat de mhp-behandeling littekens
achter?

Nee, het zijn kleine schaafwonden. Je huid herstelt dit vanuit zichzelf erg snel. 

Hoe ziet het eruit na de sessie?

Je hoofdhuid is aangetast door de naald die telkens erin en eruit gaat. Dit kan betekenen dat je naar de sessie een rode hoofdhuid hebt. Dit trekt vaak weg naar 2 à 3 dagen. Dit is persoonsgeboden. Slaap en eet goed, dan herstelt je lichaam sneller.

Direct resultaat na de eerste sessie?

Na de eerste sessie zie je wel dat het wat voller is. Met één sessie kun je nog niet een eindresultaat behalen. Je kunt het meer zien als een feedback sessie. We kijken na de eerste sessie of de kleur donkerder of lichter mag. Bij de tweede sessie ben je dan al een stuk verder en begint het meer te lijken op het eindresultaat die we behalen bij sessie drie.  

Hoelang duurt een sessie?

De sessie duurt ongeveer 2 à 3 uur. Het fijne is dat de behandelaar ervaring heeft en hij/zij jou snel en goed kan behandelen. Binnen deze tijd heb je de minste pijn. Na drie uur kan je lichaam de pijn vaak niet meer aan en wordt het vervelend. We streven er dan ook na om de sessie maximaal tussen de twee en drie te laten duren. 

Mhp-behandeling en blond of grijs haar mogelijk?

Ja, grijs haar is echter beter te behandelen dan blond haar. Maar de stoppels zijn uiteraard wat grijs of heel licht van kleur dit kunnen wij samen mixen. Voor grijs haar zouden meer grijstinten erbij komen. Voor blond haar bruine tonen.

Mhp voor moslims: is het haram?

Het veranderen van de schepping van Allah is verboden. Maar zo wordt er ook gezegd over het dragen van een normale uitwasbare make-up, je wenkbrauwen epileren, het nemen van een beugel of haren te laten inplanteren en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het is de keuze die jij aan Allah moet verantwoorden.

Baardstoppels creëren of dichtheid van
je baard aanpassen of strakke lijn
creëren?

Ja, wij kunnen je hier zeker mee helpen. Wil je weten wat we hierin voor jou kunnen betekenen? Boek dan nu je gratis intakegesprek. 

Wat mag ik na de behandeling niet
doen?

De eerste twee weken zijn het belangrijkste. Je mag in deze weken niet onder de zonnebank, veel in de zon of naar de sauna. We adviseren ook om de eerste drie dagen zo min mogelijk te proberen zweten, dus gelieve niet sporten in de eerste drie dagen.

De zonnebank is je vijand, als je vaak onder de zonnebank gaat moet je alles echt goed in overweging nemen als je SMP wilt nemen. Tuurlijk mag het, maar het pigment wordt eerder vaag en hierdoor moet je eerder terugkomen voor een touche up.

Stoot je lichaam het pigment eruit?

Ja. Na je behandeling is de pigmentatie vers en goed te zien. Ieder stoppel dan mooi van kleur. Echter heeft je huid te tijd nodig om te herstellen. Dit betekend dus dat je pas na 8 weken het echte resultaat ziet. 

Hoelang moet ertussen zitten tussen
de sessies?

Wij behandelen om de drie weken. Na drie weken is de hoofdhuid (redelijk) hersteld en kunnen wij zien waar meer gepigmenteerd kan worden. We vullen dan ook weer netjes de plekjes aan waar de huid het pigment heeft losgelaten. 

Hoe bedoel je “nooit meer kaal”?

Doormiddel van een permanente make-up machine is dit nu mogelijk. Ben je kaal? Dan hoor jij je haren die je nog hebt goed kort te houden voor de behandeling & na de behandeling. Zijn je haren goed kortgeschoren dan kijkt de stoppel dokter naar de kleur en de hoeveelheid haarstoppels die jij nog hebt. Vanuit daar maakt de stoppel dokter keuze hoeveel stoppels jij nodig hebt. Maar uiteraard niet alleen naar de stoppels ook naar de kleur die er dan vrijkomt.

Heb je lang haar en wil jij van je topic (kleur poeder) af. Dan is dit ook de perfecte oplossing voor jou. Je hoeft je haren niet kort te scheren. De stoppel dokter maakt tussen de lange haren de stoppels op je hoofdhuid. Zo lijkt het alsof jij haarstoppels hebt gekregen. Het groeit natuurlijk niet want het is pigment die wij onder je lederhuid aanbrengen.

Boek nu je gratis je intakegesprek. 

Hoe werkt de behandeling?

De permanente make-up (PMU) machine heeft een klein naaldje, met nadruk 'je' want het is een mhp naald. Wat betekend mhp vraag jij je nu af mhp is de afkorting van 'micro hair pigmentation’. Daar komt de micro naald vandaan. De naald komt samen met het pigment net in jouw dermis. Wat is dermis? Dit is de lederhuid, die zit net onder je eerste huid. Dit is ook het verschil tussen tatoeëerders en pmu artiesten. Wij gaan minder diep. Tot slot gaat het naaldje dus in je dermis en laat pigment achter. Dit lijkt dus precies op een haarstoppel en is niet van echt te onderscheiden. Zo lijkt het dus dat jij volle bos stoppels hebt. Maar let op! Het groeit niet. Dit gaat helaas niet in een keer, hiervoor moet je vaker terugkomen. Dit noemen we sessies, lees hieronder meer over hoeveel sessies jij nodig hebt.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Je hebt altijd minstens drie sessies nodig. Ook al is het een klein kruintje dan heb je alsnog altijd drie sessies nodig. Dit kan uitlopen tot zes sessies.  Maar dat maakt niet uit want bij ons betaal je een vast bedrag en niet per sessie. Dit doen wij om zo eerlijk mogelijk samen te werken met de klant.

Hoe zien de sessies eruit?

De eerste sessie is meer zoeken naar moedervlekken. Want moedervlekken zijn non-actieve kankercellen deze wil je natuurlijk niet activeren. Daarna tekenen wij met een speciaal huid-potlood de lijnen voor. Zo beslissen wij samen hoe hoog/laag de haarlijn gaat komen. Doordat de Stoppel Dokter ruim twaalf jaar ervaring heeft als barbier is het voor hem een gemakkelijk taak om de juiste haarlijn te creëren die past bij jou. De haarlijn kunnen we per sessie aanpassen. Zo kun je altijd aangeven of de haarlijn strakker of misschien lager moet. Maar let op! Als de haarlijn eenmaal staat, dan kan die niet meer weg. Daarom zijn wij hier erg voorzichtig mee. Stoppel voor stoppel en elke sessie kijken we dit weer na. Heb jij lang haar, dan blijven we binnen je eigen haargrens, dus speelt dit geen rol.

Hoe ziet de eerste sessie eruit?
Bij de eerste sessie wordt de haardichtheid nog niet vol gestoppeld, maar worden er egale stoppels met gaten ertussen aangebracht. Door deze techniek komen wij er na 4 weken achter hoe het pigment op uw huid reageert.

Hoe ziet de tweede sessie eruit?
Bij de tweede sessie kijken we naar hoe de eerste sessie heeft uitgepakt. Vanuit daar vullen we de gaten op en wordt er aandachtig aan de details gewerkt. We zijn nu dus al erg ver. 

Hoe ziet de derde sessie eruit?
Bij de derde sessie vullen we de rest op, kijken we aandachtig naar de details en bepalen wij of je nog een sessie nodig hebt.

Zijn jullie ervaren?

Destoppeldokter.nl weet waar hij mee bezig is! Door het behalen van een certificaat, een goedgekeurde werkwijze en hygiëne van de GGD zijn wij professioneel en hygiënisch bezig.

Vraag voor de zekerheid altijd eindresultaat van de behandelaar. Zo ben je er ten eerste zeker van dat de behandelaar het kan. Daarnaast weet je ook zeker dat het getoonde beeldmateriaal niet van andere klinieken overgenomen is. Let er ook altijd op of de behandelruimte schoon is en of er voldoende licht aanwezig is. Zo kun jij goed inschatten of je bij de juiste behandelaar bent. 

Lijkt het natuurlijk?

Jazeker! Het oogt natuurlijk. Vertrouw in het vakmanschap van jouw behandelaar. Wij raden altijd aan om zo dicht mogelijk bij je eigen stoppel kleur te blijven en de juiste hoeveel stoppels te stoppelen. Echter is het wel zo, dat wanneer je een lage of te strakke haarlijn wilt het minder natuurlijk kan gaan ogen. Maar het gaat er uiteindelijk om wat jouw wensen zijn. Door onze kennis proberen we jou binnen al je wensen het beste advies te geven en alle keuzes voor te leggen om tot het beste en gewenste resultaat te komen.

Wat voor keuzes zijn er?

Er is veel keuze. Zo kan je voor een strak Dominicaans uiterlijk gaan met een strakke haarlijn. Je kan er ook voor kiezen om voor een gebroken haarlijn te gaan. Hierdoor creëer je een zo natuurlijk mogelijk effect. De lijnen in een hoek of meer rondingen kan allemaal op uw keuze worden aangepast.

Uiteraard geeft de Stoppel Dokter het juiste en passende advies. Door 12 jaar ervaring in het barbiers vak heeft de Stoppel Dokter daar een goed oog voor. Je kan dus wel zeggen; Een echte vakman op het gebied van haarcontouren. Je kan per sessie je haarlijn aanpassen, maak je hier dus niet druk om. Houd er wel rekening mee, dat wanneer de stoppels eenmaal staan ze niet meer verwijdert kunnen worden. 

Groeit MPH | SMP ook?

Nee, helaas niet. MHP / SMP groeit niet, want het is een pigment. In principe is het dus alleen een kleur die is aangebracht op je hoofdhuid. Wij noemen het ook wel een schaduw creëren. Daarom is het belangrijk om je hoofd nog wel om de dag kaal te scheren. Hiermee krijg je het beste resultaat. Als de pigmentatie binnen je haarlijn valt, dan hoef je niet kaal te gaan. De SMP heeft dan meer de functie om haardichtheid te creëren.

Ik heb lang haar kan dat?

Ja, dat kan. Echter blijven dan wel binnen jouw haargrens. Door binnen je haargrens te blijven, oogt het dus alsof je een volle bos haren hebt. Misschien heb je wel eens een gekleurde haarpoeder of haarspray in je haar gedaan. Deze look is vergelijkbaar met resultaat van pigmentatie. Alleen blijft pigmentatie voor een goede twee à vier jaar zitten. Daarna vervaagt het met 20/30%. Dit ligt er ook per persoon aan. 

Ik ben een vrouw met lang haar kan ik ook de mhp-behandeling nemen?

Ja, tuurlijk kan dit. Er zijn zelfs meer vrouwen dan mannen die voor deze oplossing kiezen. Vooral bij inhammen.

FUE en Mhp?

Steeds meer mensen kiezen de MHP-behandeling boven een haartransplantatie (FUE). Maar ook zien we dat de combinatie vaak voorkomt.

Door een haartransplantatie is de dichtheid bijna nooit naar wens te behalen. In plaats van kleursprays en poeder te gebruiken is MHP de beste oplossing. MHP is niet zo dekkend als de topic. Dit komt omdat de topic je hele hoofdhuid bedekt. Met de stoppels laten wij er ruimte tussen, dit ziet er een stuk natuurlijker uit. Ben jij meer dan 35% kaal, dan raden wij FUE af. Dit omdat je dan eigenlijk al te kaal bent voor een haartransplantatie. Wij hebben dan de perfecte oplossing, dus maak je geen zorgen.

Hoelang blijft het zitten?

Het is permanent, dus voor altijd. Maar het vergaat wel na twee à vier jaar. Na vier jaar wordt de pigmentatie lichter van kleur en worden de stoppels kleiner. De meeste personen kiezen ervoor om na twee jaar terug te komen voor een touche up. Dit is alleen maar een voordeel, want wanneer je ouders wordt kleurt het ook mooi mee.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor een touch up?

Wat betekend touch up eigenlijk? Dat betekent simpelweg wat stoppels bijzetten die in de loop van de tijd vervaagd zijn. Het ligt aan jou hoe snel je weer terugkomt om bij te stippelen.

Hou jij van de zon? Dan vervagen de stoppels natuurlijk wat eerder. Wat is wat eerder, hoor ik je denken? Ook dit verschilt heel erg per persoon. Zo komt de één naar ander halfjaar terug en de ander naar drie jaar terug voor een touche up.

Ga je goed om met je pigmentatie, dan is een touche up pas nodig na vier jaar. Dit is allemaal erg persoonsgeboden, dus wij kunnen je hier niet exact antwoord op geven.

Wat kost een behandeling?

Het opvullen van de kruin door je haren heen kost ongeveer €600,- euro. Dit ligt overigens wel aan de openheid van je kruin. Is je kruin echt aan het openen dan komen er sessies bij.

Ben je kaal, maar heb je aan de zijkanten nog haren, dan komen de kosten rond de €995,- euro tot €1800,- euro uit. Dit is beter te bepalen door de stoppel dokter tijdens het intakegesprek.

Heb je lang haar en wil je je haardichtheid voor stoppel, dan zit je met de kosten rond de €995,- euro tot €1800,- euro. Ook dit is erg persoonsgebonden en wordt bepaalde door middel van een intakegesprek.

Boek hier je gratis intakegesprek.

Ik heb spijt en wil van mijn smp af kan dit?

Ja, dit kan door middel van een laserbehandeling. Wij hebben zelf geen laser-machine, omdat wij ervan uit gaan dat jij tevreden en met het gewenste resultaat de deur uitloopt. Wel werken wij samen met een laserkliniek die jou hier verder mee kan helpen.

Doet de behandeling pijn?

De klanten geven de behandeling qua pijn een 4/10. Hierbij is 1 bijna geen pijn en 10 heel veel pijn. Als je een hoge pijngrens hebt, wordt er aangeraden om twee uur voor de behandeling paracetamols te gebruiken.

Let op: andere pijnstillers die effect zouden kunnen hebben op de behandeling wordt afgekeurd. Denk aan bijvoorbeeld: bloedverdunners etc.

Is plaatselijk verdoving crème tijdens de behandeling mogelijk?

Ja, echter hebben wij zelf geen certificaat of vergunning voor het segment verdoving. Je kunt dit wel zelf aanschaffen bij een apotheek. Je kunt dit zonder recept krijgen. Smeer het anderhalf uur van tevoren op en dek dan je hoofd met folie erover af en daarvoor een pet of muts. Dit voor een goede, warme temperatuur.

Lidocaïne zorgt ervoor dat je hoofdhuid voor twee uur lang 30% meer is verdoofd. Maar echter raden wij dit af i.v.m. dat het pigment niet goed pakt met verdovingsmiddel. 

Ik heb littekens kunnen we dat ook camoufleren?

Ja, dit is te bespreken met de stoppel dokter. Let wel op: sommige littekens reageren er beter op dan de andere. Niet alles is een litteken, als er geen haar meer groeit. Dit soort plekken kunnen ook te maken hebben met stress. Check dus goed of het echt een litteken is. Mocht dit namelijk geen litteken zijn, dan creëer je een donkere plek als je haar naar een bepaalde periode wel weer groeit.

Laat de mhp-behandeling littekens achter?

Nee, het zijn kleine schaafwonden. Je huid herstelt dit vanuit zichzelf erg snel. 

Hoe ziet het eruit na de sessie?

Je hoofdhuid is aangetast door de naald die telkens erin en eruit gaat. Dit kan betekenen dat je naar de sessie een rode hoofdhuid hebt. Dit trekt vaak weg naar 2 à 3 dagen. Dit is persoonsgeboden. Slaap en eet goed, dan herstelt je lichaam sneller.

Direct resultaat na de eerste sessie?

Na de eerste sessie zie je wel dat het wat voller is. Met één sessie kun je nog niet een eindresultaat behalen. Je kunt het meer zien als een feedback sessie. We kijken na de eerste sessie of de kleur donkerder of lichter mag. Bij de tweede sessie ben je dan al een stuk verder en begint het meer te lijken op het eindresultaat die we behalen bij sessie drie.  

Hoelang duurt een sessie?

De sessie duurt ongeveer 2 à 3 uur. Het fijne is dat de behandelaar ervaring heeft en hij/zij jou snel en goed kan behandelen. Binnen deze tijd heb je de minste pijn. Na drie uur kan je lichaam de pijn vaak niet meer aan en wordt het vervelend. We streven er dan ook na om de sessie maximaal tussen de twee en drie te laten duren. 

Mhp-behandeling en blond of grijs haar mogelijk?

Ja, grijs haar is echter beter te behandelen dan blond haar. Maar de stoppels zijn uiteraard wat grijs of heel licht van kleur dit kunnen wij samen mixen. Voor grijs haar zouden meer grijstinten erbij komen. Voor blond haar bruine tonen.

Mhp voor moslims: is het haram?

Het veranderen van de schepping van Allah is verboden. Maar zo wordt er ook gezegd over het dragen van een normale uitwasbare make-up, je wenkbrauwen epileren, het nemen van een beugel of haren te laten inplanteren en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het is de keuze die jij aan Allah moet verantwoorden.

Baardstoppels creëren of dichtheid van je baard aanpassen of strakke lijn creëren?

Ja, wij kunnen je hier zeker mee helpen. Wil je weten wat we hierin voor jou kunnen betekenen? Boek dan nu je gratis intakegesprek. 

Wat mag ik na de behandeling niet doen?

De eerste twee weken zijn het belangrijkste. Je mag in deze weken niet onder de zonnebank, veel in de zon of naar de sauna. We adviseren ook om de eerste drie dagen zo min mogelijk te proberen zweten, dus gelieve niet sporten in de eerste drie dagen.

De zonnebank is je vijand, als je vaak onder de zonnebank gaat moet je alles echt goed in overweging nemen als je SMP wilt nemen. Tuurlijk mag het, maar het pigment wordt eerder vaag en hierdoor moet je eerder terugkomen voor een touche up.

Stoot je lichaam het pigment eruit?

Ja. Na je behandeling is de pigmentatie vers en goed te zien. Ieder stoppel dan mooi van kleur. Echter heeft je huid te tijd nodig om te herstellen. Dit betekend dus dat je pas na 8 weken het echte resultaat ziet. 

Hoelang moet ertussen zitten tussen de sessies?

Wij behandelen om de drie weken. Na drie weken is de hoofdhuid (redelijk) hersteld en kunnen wij zien waar meer gepigmenteerd kan worden. We vullen dan ook weer netjes de plekjes aan waar de huid het pigment heeft losgelaten. 

Welkom bij de Stoppeldokter

Op ons YouTube kanaal nemen we al uw gestelde vragen door en hopen we op al uw vragen antwoord te kunnen geven. 

© 2021 | De Stoppeldokter | Alle rechten voorbehouden | Webdesign : Lot's of Graphics

© 2021 | De Stoppeldokter | Alle rechten voorbehouden | Webdesign : Lot's of Graphics